
آموزش انحلال و تصفیه شرکت سهامی
برای منحل کردن شرکت، باید یک سری مراحلی را طی کرد، تا شرکت ما از لحاظ قانونی منحل شده اعلام شود. آموزش انحلال و تصفیه شرکت سهامی و یادگیری آن، برای افرادی که قصد تأسیس شرکت تجاری سهامی را دارند و یا شرکت آنها فعال است، امری مهم و ضروری میباشد. آکادمی کلهر یک مؤسسه حقوقی معتبر است، که بهطور گسترده در زمینه مسائل حقوقی مربوط به انواع شرکتها و پیگیری پروندههای آنها فعالیت دارد. علاقه مندان زیادی، برای یادگیری ثبت مؤسسه در قزوین، به این مرکز معتبر مراجعه میکنند. مدیر آکادمی خانم دکتر کلهر؛ هر چند وقت یکبار کارگاههای آموزش ثبت شرکت در قزوین را برگزار میکند، که خوشبختانه تاکنون این کارگاهها، مورد استقبال خوبی قرار گرفته است. در این بحث ما را همراهی کنید، تا نحوه انحلال و تصفیه شرکت سهامی را بهطور کامل توضیح دهیم.
انحلال شرکت یعنی چه؟
شرکتهای تجاری ممکن است، بنابر دلایل مختلفی قصد داشته باشند، فعالیت تجاری خود را متوقف کنند و به فعالیت شرکت پایان دهند. برای انحلال قانونی کمپانی، باید مراحلی همچون اعلام به اداره ثبت شرکتها و درج آگهی در روزنامه رسمی کشور را نام برد. برای منحل شدن شرکت باید اموری همچون تقسیم تمام داراییهای منقول و غیر منقول شرکت و نیز پرداخت تمامی قروض و بدهیهای آن انجام شود، که پرداخت قرضهای شرکت در اولویت قراردارد.
انواع دلایل انحلال شرکت
منحل کردن فعالیت شرکت، بنابر دلایل زیادی میتواند انجام شود، که تمامی این دلایل بهطور کلی در چند دلیل زیر خلاصه میشود:
انحلال قهری
زمانیکه یک شرکت، دچار خسارت و ورشکستگی میشود، بدون حکم دادگاه میتوانند، شرکت را منحل کنند، که این نوع انحلال بهصورت اجباری اتفاق میافتد.
انحلال شرکت با حکم قضایی
در صورتی که شرکت دچار یک مشکل خاص باشد، دادگاه نسبت به انحلال آن حکم میدهد. که بنابر این حکم، 6 ماه به کمپانی فرصت داده میشود، تا مشکل را رفع کند، در غیر اینصورت شرکت منحل خواهد شد. این انحلال هم شکل دیگری از انحلال اجباری است.
انحلال شرکت بهدلیل تصمیم مجمع عمومی
مجمع عمومی، همان مدیران جلسه و شرکاء و سهامداران هستند، که در صورت موافقت برای لغو کمپانی میتوانند، آن را منحل کنند، که این حالت شکلی از انحلال اختیاری است.
مراحل منحل کردن شرکت سهامی
مراحلی که یک شرکت سهامی برای منحل شدن باید پشت سر بگذارد شامل موارد زیر است:
- شرکاء و همه سهامداران باید درباره منحل شدن شرکت به نتیجه رسیده باشند.
- فردی که بهعنوان، مدیر تصفیه شرکت شناخته شده است، موفقت کامل خود را در این مورد بیان کرده باشد.
- تشکیل صورتجلسه شرکت و امضاء همه سهامداران و اعضاء، و در صورتی که حتی یکی از اعضاء در جلسه نباشد، باید آگهی مربوط به دعوت به مجمع در روزنامه کثیر الانتشار چاپ شده باشد.
- تشکیل مجمع عمومی بهطور فوق العاده
- باید یکی از اعضاء بهعنوان مدیر تصفیه انتخاب شود، و ثبت صورتجلسه و امضاء آن از طرف این مدیر انجام شود.
- مدیر تصفیه باید تصفیه همه حسابهای شرکت را بر عهده بگیرد.
- تعیین محل دقیق برای تصفیه شرکت
- مراجعه به سامانه اداره ثبت شرکتها، و طی کردن مراحل مورد نیاز برای ثبت اطلاعات در آن
- بارگذاری صورتجلسه در سامانه
پس از طی کردن دقیق و درست مراحل ذکر شده، باید لیست سهامداران و امضای آنها، بههمراه صوتجلسه انحلال شرکت سهامی، از طریق باجههای پستی، به اداره ثبت شرکتها ارسال گردد. پس از 5 الی 10 روز نتیجه ثبت صورتجلسه انحلال را، در سایت اداره ثبت شرکتها اعلام میشود. با تأیید مدارک باید مدیر تصفیه شرکت به اداره برای امضاء مدارک و دریافت آگهی انحلال مراجعه کند. در آخرین مرحله باید خبر لغو شرکت در یک روزنامه رسمی کثیر الانتشار چاپ شود.
مدارک لازم برای تصفیه شرکت سهامی
- ارائه مدارک شناسایی و کارت ملی، همه اعضای هیئت مدیره، مدیر تصفیه و بازرسان
- ارائه تصویر مربوط به آگهی آغاز فعالیت شرکت در روزنامه رسمی، و نیز آگهی آخرین تغییرات بهوجود آمده در شرکت، که در روزنامه چاپ شده است.
- اصل برگه صورتجلسه که همه بازرسان، مدیر تصفیه و اعضاء و شرکاء آن را امضاء کرده باشند.
- اگر شرکت دارای وکیل باشد و از طریق او کارها پیگیری میگردد، ارائه اصل برگه وکالتنامه الزامی است.
نکاتی در ارتباط با مدیر تصفیه شرکت
معمولاً وظیفه تصفیه شرکت، بر عهده مدیران است، ولی اگر در مجمع عمومی فوق العاده یا اساسنامه شرکت ذکر شده باشد، که مدیر تصفیه فردی غیر از مدیران دیگر باشد، باید اعضاء به این تعهد عمل کنند. اگر دادگاه حکم قطعی، انحلال شرکت را صادر کرده باشد، این مدیر ضمن حکم انحلال تعیین میشود. در صورت مشخص نبودن این مدیر در شرکت سهامی، هر ذی نفع یا سهامداری میتواند، تعیین مدیر تصفیه را از دادگاه درخواست نماید.
ممکن است مراحل انحلال و تصفیه شرکت، به ظاهر ساده بهنظر برسد، اما اشتباه در ارسال مدارک و طی کردن مراحل آن، شما را دچار هزینههای مادی و اتلاف وقت خواهد کرد. بهترین کار کمک گرفتن از یک مشاور حقوقی با تجربه است، تا شما را در کمترین زمان ممکن، به هدفتان برساند. آکادمی کلهر؛ با داشتن وکلای حرفهای و مسلط به قوانین شرکتها میتوانند، شما را یاری دهند. در آموزش ثبت شرکت در قزوین از طرف این مؤسسه، آموزش ثبت شرکت تجاری در قزوین و آموزش ثبت تغییرات شرکت در قزوین و نیز آموزش انحلال و تصفیه را بهطور کامل، به افراد متقاضی همراه با تمام ریزه کاریها ارائه میشود.
کارهایی که در دوران تصفیه شرکت باید انجام شود
تا تصفیه شرکت پایان پیدا نکند، شرکت دارای شخصیت حقوقی خواهد بود. در دوران تصفیه از طرف مدیران تصفیه، پرداخت بدهیهای شرکت و تقسیم دارایی آن، برای ادای دین انجام میگیرد. در این شرایط کارهای جاری شرکت پایان یافته و نام مدیران تصفیه در همه اوراق و آگهیهای مربوط به شرکت قید میشود، که بهدنبال نام این مدیر، باید عنوان در حال تصفیه ذکر شود. پس از پرداخت قرضها، تقسیم سرمایه و داریی شرکت در میان اعضاء انجام میگیرد. اگر انحلال شرکت بهدلیل ورشکستگی باشد، باید تصفیه بدهیهای شرکت همراه با حساب رسیهای دقیق انجام شود. در پایان پس از پرداخت قروض و تقسیم اموال باقیمانده میان سهام داران و شرکاء، با توجه به میزان سهام آنها و باید با در نظر داشتن، قانون مخصوص به نوع شرکت سهامی انجام شود.
آکادمی کلهر یک مرکز مشاوره حقوقی معتبر و با سابقه شرکتها
وجود یک وکیل یا مشاور حقوقی، که مسلط به قوانین شرکت باشد، برای ثبت راحت آن، پیشرفت و موفقیت در کارها، و حتی در زمان انحلال شرکت، امری لازم و ضروری است. در واقع همه کمپانیها نمیتوانند، بدون وجود یک مشاور حقوقی، بهمدت طولانی به حیات خود ادامه دهند. کارشناسان خبره موسسه کلهر آماده هستند، تا در زمینه مسائل شرکت مانند پیگیری انحلال شرکت، ارائه دستورالعمل انحلال شرکت، هزینه انحلال شرکت، نحوه پر کردن فرم انحلال شرکت و.. شما را بهخوبی راهنمایی کنند. همچنین برای یادگیری ثبت مؤسسه در قزوین میتوانید، در کلاسهای آموزش ثبت شرکت در قزوین شرکت کنید و یا مشاوره مورد نیاز خود را بهصورت آنلاین یا تلفنی از این مشاوران حقوقی دریافت نمایید. کیفیت مشاورههای غیر حضوری ما، هیچ تفاوتی با مشاوره حضوری نداشته و خوشبخاته رضایت بالای مراجعان آنلاین و تلفنی این امر را ثابت کرده است.
مقالات مرتبط:
گارگاه آموزش ثبت انواع شرکت در قزوین
آموزش ثبت شرکت با نکات طلایی و مهم
آموزش لغو پروانه کسب در ثبت شرکت
آموزش ثبت تغییرات در شرکتهای تازه تاسیس