اقدامات قانونی سفته

اقدامات قانونی سفته

بسیاری از کسب و کارهای بزرگ و شرکت‌های تجاری، از سفته به عنوان یک وسیله تأمین اعتبار مالی، استفاده می‌کنند. اشخاص حقیقی و حقوقی، باید اطلاعات خوبی درباره اقدامات قانونی سفته داشته باشند، تا نا آگاهی از آن موجب ایجاد مشکلات قانونی برای آنها نشود. در این مقاله قصد داریم، درباره قانون مربوط به سفته، موارد مهمی را برای شما بیان کنیم. اگر در ارتباط با چک و سفته در معاملات خود، با هر نوع مشکلی مواجه شدید، بهترین کار مشورت با افراد کاردان و دانا به مسائل حقوقی است. کارشناسان ما در آکادمی کلهر، انواع مشاوره و آموزش‌ها را در زمینه نحوه اجرای سفته ، نحوه وصول سفته، قوانین سفته و ضمانت وام .. و نیز انواع آموزش پشت نویسی چک و نحوه نوشتن چک و.. را به مراجعان خود، با توجه به جدیدترین قوانین چک و سفته ایران، به آنها آموزش می‌دهند.

تعریفی از سفته

سفته به‌عنوان یک سند تجاری، امضاء کننده آن متعهد می‌شود، تا در موعدی مشخص یا عند المطالبه، مبلغ مشخصی را در وجه حامل یا شخص معین و یا به حواله کرد او پرداخت نماید. سفته علاو بر امضاء یا مهر فرد متعهد، باید مبلغ تعهد، نام گیرنده وجه و تاریخ نیز در آن ذکر شود.

چطور باید سفته را پر کنیم؟

 

اقدامات قانونی سفته

باید پیش از تحویل سفته، شخص صادر کننده، پس از مهر و امضاء، نکات زیر را  در نوشتن آن رعایت کند:

  • نوشتن نام و نام خانوادگی صادر کننده و گیرنده وجه، طبق ماده 307 قانون تجارت اجباری است. صادر کننده نمی‌تواند، آن را به نفع و به‌نام خودش صادر کند.
  • عدم درج مهر یا امضاء شخص صادر کننده سفته را، از اعتبار و سندیت ساقط می‌کند.
  • نوشتن تاریخ صدور سفته، همراه با ذکر روز، ماه، سال به عدد ضروری است، اما نوشتن آن به حروف ضرورتی ندارد. در صورت عدم نوشتن تاریخ این برگه اعتباری نخواهد داشت.
  • نوشتن ملبغ سفته ضروری است، ولی اگر مبلغ آن با حروف نوشته نشود، سبب بی‌اعتباری آن نمی‌گردد.
  • نوشتن تاریخ پرداخت در سفته، امری ضروری است، که می‌تواند در وعده معین و یا به‌صورت عندالمطالبه باشد، که باید دقیق ذکر شود.
  • مکان تأدیه یا پرداخت باید در سفته نوشته شود. ولی ذکر نکردن آن هم موجب بی اعتباری سفته نمی‌شود.
  • باید بابت خرید هر برگه سفته، هزینه‌ای پرداخت شود، که به آن تمبر مالیاتی می‌گویند، که نرخ آن براساس مبلغ اسمی هر سفته تعیین می‌شود.
  • در پایان باید آدرس دقیق و محل اقامت دائمی فرد صادر کننده، به‌طور کامل تکمیل شود. فرد صادر کننده باید، این قسمت را کامل و دقیق بنویسید. در غیر این‌صورت، و در شرایطی مشخصات صادر کننده در سفته ذکر نشود، هر فردی که سفته را در اختیار دارد، به عنوان طلبکار شناخته شده و می‌تواند خواستار مبلغ آن شود. اگر تاریخ سررسید ذکر نشود، سفته عند المطالبه خواهد بود و به محض مطالبه، صادر کننده از نظر قانونی باید مبلغ را پرداخت کند.
  • اگر مندرجات قانونی داخل سفته، به‌طور ناقص و بدون رعایت کردن شرایط اساسی، برای اعتبار آن نوشته شود، سفته فاقد اعتبار بوده و یک سند تجاری معتبر محسوب نمی‌شود.

نکاتی دیگر در ارتباط با قانون سفته

 

اقدامات قانونی سفته

سفته بدون نام

در هنگام تنظیم سفته ممکن است، این حالت پیش بیاید که بدهکار، سفته را بدون ذکر نام طلبکار صادر کند. در این شرایط  فرد می‌تواند، سفته را به شخص دیگری به معنی حواله کرد، به فرد دیگری حواله نماید. یعنی شخص دارنده این اختیار را دارد، که سفته را به دیگری منتقل کند. اگر حواله کرد داخل سفته خط بخورد، نمی‌توان آن را به دیگری انتقال داد و فقط خود فرد می‌تواند، اقدام به دریافت وجه نماید و همچنین از طریق پشت نویسی می‌توان آن را به شخص دیگری انتقال داد.

نحوه پشت نویسی سفته

پشت نویسی سفته مانند پشت نویس چک است، که می‌توان آن را به شخصی دیگر انتقال داد. در صورت انتقال سفته، دارنده جدید آن می‌تواند، از تمامی مزایا و حقوق آن بهره مند شود. انتقال سفته از دو طریق امضاء دارنده و یا از طریق وکالت انجام می‌شود، که باید عبارت “وکالت برای وصول” در متن سفته ذکر شود. با یادگیری و آموزش پشت نویسی چک و نکات مربوط به آن، از طرف کارشناسان آکادمی کلهر، به‌میزان زیادی درباره قانون سفته و نحوه صدور آن، اطلاعات مفید کسب خواهید کرد.

مواردی در ارتباط با عدم رعایت مقررات سفته

  • در صورت عدم داشتن امضاء یا مهر سفته هیچ اعتبار قانونی ندارد.
  • اگر سفته بدون تاریخ باشد، تاریخ رویت و مشاهده آن، به عنوان تاریخ صدور محسوب می‌شود.
  • اگر سفته فاقد محل پرداخت باشد، محل صدور به عنوان محل پرداخت آن در نظر گرفته می‌شود.
  • وقتی سفته در وجه شخص معینی صادر می‌شود، باید نام او حتماً ذکر شود، در غیر این‌صورت در وجه حامل خواهد بود.

وصول سفته و نحوه به اجرا گذاشتن آن

وصول سفته، شبیه به وصول چک است، که دارنده از طریق قانونی وجه خود را از ضامنان و صادر کننده طلب می‌کند. در صورتی که بدهکار از پرداخت وجه سفته امتناع کند، باید از طریق مراجع قانونی و واخواست ابلاغیه‌ای، برای افراد متعهد سفته ارسال می‌شود. از طریق قانونی و با دو روش می‌توان سفته را به اجرا گذاشت:

اقدام از طریق سازمان اجرای اسناد رسمی  

در صورتی که دارنده سفته، از ضامن پشت نویس و صادر کننده علیه آنها، به اجرای اسناد رسمی واقع در اداره ثبت مراجعه کند و خواستار توقیف اموال اشخاص مذکور شده، و خواهان وصول طلب خود از این طریق شود.

مراجعه به مراجع قضایی در دادگستری

اگر دارنده سفته خواهان دادخواست حقوقی شود، ولی از این طریق اموالی نداشته و نتواند به پول خود برسد، می‌تواند با شکایت خواهان محکومیت برای فرد شود.

آیا می‌توان پرداخت وجه سفته را قسط بندی کرد؟

با تشکیل جلسه در شورای حل اختلاف یا دادگاه، با توجه به مبلغ سفته صادر کننده می‌تواند ادعا کند، که قدرت پرداخت همه مبلغ را یکجا ندارد، که برای اینکار نیاز به شهادت شاهدانی معتبر است. در این شرایط با پذیرش در خواست فرد صادر کننده، با در نظر داشتن درآمد او، مبلغی را به‌صورت توافقی به‎‌شکل قسط بندی ماهیانه تعیین و مشخص می‌کنند.

آیا عدم پرداخت سفته مجازات کیفری و زندان دارد؟

بنابر قوانین ایران، امکان پیگیری کیفری و مجازات زندان برای سفته وجود ندارد. اما ممکن است، پس ارائه دادخواست و تشکیل جلسه دادرسی، در صورت عدم توانایی مالی شخص در پرداخت بدهی، قرار بازداشت فرد صادر کننده را تا زمان پرداخت بدهی صادر می‌شود.

آکادمی کلهر یک مؤسسه معتبر حقوقی در زمینه انواع چک و سفته

متأسفانه در حال حاضر، افراد زیادی هستند، که به‌دلیل عدم آگاهی از قوانین چک و سفته و پذیرش و امضاء آن، مورد سوء استفاده قرار گرفته و اموال زیادی را از دست داده‌اند، و حتی زندان را هم به‌دلیل این ناآگاهی تجربه کرده‌اند. مشاوران حقوقی آکادمی کلهر، سال‌هاست که انواع پرونده‌های مربوط به چک و سفته را پیگیری کرده و در این زمینه تجربه‌های زیادی دارند. دانستن قوانین سفته، پیش از صدور و نیز آموزش چک نویسی برای چک سبب می‌شود، میزان خطا به‌حداقل ممکن برسد. شما می‌توانید، با مراجعه حضوری به آکادمی کلهر و یا از طریق آنلاین و تلفنی، بهترین خدمات مشاوره حقوقی را از کارشناسان ما دریافت نمایید.



بیشتر بخوانید:

قوانین جدید چک نویسی 

مزایا و معایب چک صیاد

روش نوشتن چک 

نحوه نوشتن چک بانک ملی

شرایط دریافت چک صیاد

نحوه انتقال چک و قوانین آن

شرایط دریافت چک صیادی

آموزش رفع قلم خوردگی چک

روش صحیح پشت نویسی چک

اقدامات قانونی بعد از برگشت چک 



 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *